top of page

Interim

Interim management geeft invulling aan tijdelijke behoefte en aan specifieke deskundigheid in tijden van verandering, crisis of afwezigheid van uw management. Deze helpt om de organisatie succesvol te laten opereren en de rust te bewaren in roerige tijden.

Een goeie interim manager heeft geen weken nodig om uw organisatie, processen en medewerkers te doorgronden. Er is echter geen standaard profiel om een ideale interim manager te beschrijven. Dit is namelijk situatie afhankelijk. Hoe is het gesteld met de bedrijfscultuur? Wat is de situatie waarin deze terechtkomt? Wat is de doelstelling van de periode?

Meerdere kwaliteiten zullen bij iedere klus terugkomen. Met ervaring en kennis moet de prioriteiten snel vastgesteld kunnen worden. Hoe om te gaan met mensen die gevoel van onrust en misschien wel angst voor verandering hebben? Weerstand binnen de organisatie is een wezenlijke factor waar rekening gehouden mee moet worden. Belangrijk is om deze serieus te nemen en de dialoog aan te gaan. Een interim manager dient integer en betrouwbaar te zijn. De interim manager zal daarnaast ook sterk in zijn schoenen moeten staan om beslissingen te maken. 

Door goed te luisteren en te analyseren zullen we binnen afzienbare tijd de mogelijkheden kunnen vergelijken met de verwachtingen. 

Meer weten? Neem dan contact op. 

Tijdelijk invulling van management

bottom of page